Generelt fallsikringskurs

Intro

ST Dahl er en autorisert importør for Sperian. At vi er samarbeidspartner er en naturlig følge av at vi innehar en unik erfaring helt tilbake fra tidlig i 70 årene.

Sperian er i dag en verdensleder innen fallsikring. De har ledet utviklingen igjennom 50 år. I løpet av den tiden er de blitt verdens mest innovative navn innen fallsikring, kanskje mest kjent med produktene fra Miller, Komet, Söll og Swelock. Vår styrke ligger i produktekspertise og gode løsninger innen permanent sikringssystemer. ST Dahl, har igjennom flere år holdt forskjellige kurs i begrenset fallsikring på en dag, som dekker et spesifikk arbeidsområde, eller et komplett fallsikringskurs på to eller tre dager. Kurs for kompetent person utfører vi i hendhold til Sperian sin godkjente læreplan. Dette gir bruker anledning til å kontrollere fallsikringsutstyr som kompetent person. Se for øvrig kursplan.

kurs i fallsikring

Kursplan for fallsikringskurs

Kurs 1 dag.

Kurset gir en enkel innføring i nødvendig gjeldene regelverk. Grundig gjennomgang av ulike typer fallseler, falldempere, støtteliner, fallblokker og forankring. Dette 1 dags kurset som vi definerer som et begrenset kurs i fallsikring, gir elevene en grundig opplæring tilpasset et spesifikk arbeidsområde. Vi tilpasser dette etter kundens behov med teori og praktisk bruk. Fallsikringskurs for masteklatrere 2 dager med øvelse i nedfiring. Kurset gir en innføring i gjeldene regelverk og normer. Tar videre for seg ulike typer fallseler, støttebelter og sitteseler, hva som egner hvor. Falldempere, støtteliner, vertikale og horisontale sikringsliner med glidere. Skinner og wirer som sikring. Ulike forankringer.

Vi legger også særlig vekt på at eleven skal kunne kjenne sitt utstyr, foreta egenkontroll og vite hvordan utstyret kan kombineres med forskjellige annet utstyr. Kurset vil legge noe vekt på risikovurdering og gå litt dypere i hvordan eleven selv kan utføre en jobbanalyse. Vi presenterer forskjellige arbeidstillinger som er anvendelig i de ulike fallfaktorer, men vil samtidig tilpasse kurset i forhold til gjennomsnittet av elever, uten at vi går utenfor vår læreplan. Nedfiring fra lift eller mast, hengetraume, redning av skadet person er det satt av mye tid til.

Velg fallsikringskurs som gir deg optimalt utbytte. Instruktører med mange års erfaring.

Vi tilbyr deg instruktører med god pedagogisk bakgrunn, lang trening i arbeid med fallsikring som bruker TT klatring når sikringen krever det.
Vi er en sertifisert bedrift, som legger stor vekt på å benytte vår fagplan i utdannelsen.

 

Kurs i fallsikring fortsettelse

Kurs i stolpeklatring med øvelse i nedfiring 1 dag.

Kurset tar utgangspunkt i arbeid som elektromontører og lignende utfører. Elevene får grundig opplæring i forskjellige fallseler og belter, med falldemper,støtteline og nedfiringsutstyr. Dette 1 dags kurset som vi definerer som et begrenset kurs i fallsikring, gir elevene en grundig opplæring tilpasset et spesifikk arbeidsområde. Vi tilpasser dette etter kundens behov med teori og praktisk bruk.

Fallsikringskurs for takarbeidere 1 dag.

Elevene vil få en grundig opplæring i bruk av fallsele, egnet for sikkert takarbeide. Elevene vil lære å foreta ulike forankringer, gjøre valg av fallblokk eller bruke vertikal/horisontal sikringsline. I tillegg vil vi se på bruksområdet til falldemper basert på høy eller lav fallhøyde.

Autorisasjonskurs for kompetente personer.

Et omfattende kurs for de som ønsker å kunne foreta årlig kontroll av fallsikringsutstyr. Kurset tar for seg alt av utstyr fra Miller, Söll, Swelock, Komet, Meckel, Moxham og Antec. Første dag er det teori om hvorledes utstyret er bygget opp, hva en kompetent person må kjenne til for å kunne vurdere om utstyret er sikkert nok. Neste dag vil eleven få gjennomgå ca. 50 kg. utstyr, hvor det skal finnes feil og delvis feil. Deretter skal eleven vurdere resultatet, som enkeltvis vil bli evaluert.

Vi holder fallsikringskurs primært for kunder i Oslo og Akerhus, men reiser også rundt og holder kurs ellers i Norge.

Meld deg på fallsikringskurs her!